ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Από τον Οκτώβριο του 2020, θα λειτουργήσει ο νέος ιστότοπος του 1ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, που θα φιλοξενείται από τα blogs.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Ο παρών ιστότοπος θα παραμείνει ως αρχείο. Πατήστε  ΕΔΩ για να μεταβείτε στην ανανεωμένη ψηφιακή μας εμφάνιση

 

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '40

2 

togethersmall

Το Α2 θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο με τη δημιουργία ψηφιακής αφίσας για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, μιας και φέτος δεν θα ακουστούν τα τύμπανα του σχολείου ούτε θα δούμε να παρελαύνουν οι μαθητές μας. Για την αφίσα εργάστηκαν οι Ιωάννης Διονύσιος Πρεφτίτσης (ψηφιακή δημιουργία), Χριστίνα Πιτσάκη και Χαρίκλεια Κρητικίδη (πίσω από την κάμερα) και οι ...μασκοφόροι Ηλίας Κωνσταντέλος, Γιώργος Ξιάρχος και Ιωάννης Πανάγος που μιμήθηκαν τους φαντάρους με η Φωτεινή Σκανδάλη ως "Ηπειρώισσα" που απαθανάτισε ο ζωγράφος Αλέξανδρος Αλεξανδράκης στο αλβανικό μέτωπο. Θερμές ευχαριστίες στην φιλόλογο κα Παναγιώτα Διέννη για τις στολές.

Ακούμε την κα Διέννη να διαβάζει ποίημά της από τη συλλογή "Λυρική εποποιϊα" (2013). Το βιβλίο βρίσκεται με ιδιόχειρη αφιέρωση στη σχολική βιβλιοθήκη. Πατήστε στην εικόνα.

 dienni

 

Χρόνια Πολλά!

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2020

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄Λυκείου μπορούν να προσέρχονται για τακτική ενημέρωση τις παρακάτω μέρες, όσο διαρκούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Α1, Τρίτες

Α2, Τετάρτες

Α3, Πέμπτες

Α4, Παρασκευές

Δείτε το πρόγραμμα των ωρών διδασκαλίας ΕΔΩ.

 

 

Για τους υποψηφίους Πανελλαδικών 2021

Σας γνωρίζουμε ότι κοινοποιήθηκε εγκύκλιος που αφορά υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα με την με αριθμ. Φ.253/99129/Α5/2020 (Β’ 3209) Υ.Α. τροποποιείται η υπουργική απόφαση κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα
Επιστημονικά Πεδία και
α) εντάσσεται το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και
β) εντάσσονται οι Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και οι Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής.
2. την με αριθμ. Φ.253/99154/Α5/2020 (Β’ 3237) Υ.Α. με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση ορισμού των Σχολών και των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα και προστίθεται το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Τμήματα για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται υποχρεωτικά η εξέταση σε ένα από τα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά ήΙταλικά.
3. την με αριθμ. Φ.251/112720/Α5/2020 (Β’ 3821) Υ.Α. με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα και συγκεκριμένα προστίθεται νέο εδάφιο στην παρ. 1 του άρθρου 3 με το οποίο ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (πανελλαδικές εξετάσεις 2021), με βάση τους βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται για κάθε
Επιστημονικό Πεδίο.
Σας γνωρίζουμε ότι οι ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις θα ισχύσουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους 2020-2021.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021- ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σας γνωστοποιούμε την υπουγική απόφαση Φ.251/137862/Α5 της 12/10/20 που θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2021. Διαβάστε ΕΔΩ.

Πρόσθετες πληροφορίες