Βιωματικά Προγράμματα και η Συμβολή τους στην Εκπαίδευση

ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με θέμα
«Βιωματικά Προγράμματα και η Συμβολή τους στην Εκπαίδευση»,
η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου στον Πολυχώρο «΄Αννα & Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6 Α, Νέος Κόσμος) με ώρα έναρξης 9:15 π.μ.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδείξει τη σημασία και τη συμβολή των βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ως ενισχυτικό μέσο διδασκαλίας, να συμβάλει στη διάδοσή τους και να παρουσιάσει πρότυπα βιωματικά προγράμματα και εργαστήρια από σχολικές κοινότητες, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μουσεία.

Στην Ημερίδα έχει προσκληθεί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης.
Προσκεκλημένοι επίσης, είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννης Παντής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκπρόσωποι και Σχολικοί Σύμβουλοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μέλη ΔΕΠ, Εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι ΚΔΑΠ και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι Μουσείων και άλλων Πολιτιστικών Φορέων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, εκπρόσωποι Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι και υπεύθυνοι ΣΕΠ.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, οργανισμούς με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε όσους ενδιαφέρονται για θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Θεωρητικές προσεγγίσεις σε θέματα βιωματικής εκπαίδευσης
  2. Παρουσίαση βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων από Μουσεία, Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικούς Οργανισμούς
  3. Παρουσίαση βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων από σχολικούς συμβούλους και σχολεία
  4. Συμμετοχή σε Βιωματικά Εργαστήρια επάνω στη σκηνή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής έως τις 15 Μαρτίου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με φαξ στο 22990 47031.
Στο Πολιτιστικό Πάρκο λειτουργεί το Μουσείο Λαογραφίας, ως ΝΠΙΔ, με εμπειρία ετών στην διοργάνωση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με επισκέπτες σχολεία, συλλόγους κ.α.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κα Άννα Πλέσσα στα τηλέφωνα 210 9211812 και 22990 42100.

Πρόσθετες πληροφορίες